Avokádový krém
Tak pokud mám chuť na něco sladkého, tak tahle dobrůtka mě vždycky uspokojí. Navíc jeho příprava je neskutečně rychlá a zabere jen pár minut.
Avokádo je velice zdravé, je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5( kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou, což jsou kvalitní tuky. A můžeme jej konzumovat i při hubnutí.
Na 4 porce budete potřebovat
- Jedno zralé avokádo
- Jednu malou plechovku kokosového mléka
- Větší lžička medu
- Jeden až dva banány
- 50 g kešu nepražené
- Lžíce kokosu
- Lžíce kakaa (nejlépe nepraženého)
- Citronová šťáva z půlky citronu
- Lístek máty na ozdobu
Avokádo rozkrojíme napůl, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme obsah a vložíme do mixéru. Přidáme všechny ostatní ingredience a vyšleháme dohladka, rozdělíme do čtyř malých skleniček. Můžeme ozdobit drcenými kakaovými boby, mátou a sezonním ovocem.
Zda je avokádo zralé, poznáme podle toho, že je měkké a má tmavě zelenou až černou slupku. Vezměte avokádo a lehce ho zmáčkněte, vaše prsty by měly zanechat v avokádu důlek. Po rozkrojení je vnitřek měkký a mazlavý, světle zelené barvy, prakticky bez chuti.
B | T | S | Kcal | Kč | ||
hodnota jedné porce | 4 | 19 | 14 | 244 | 29 |
naprostá lahoda, jednou vyzkoušeno z Lenčiných rukou, podruhé samovýroba.. připomíná mi to pařížskou šlehačku, kterou miluju 😀