Lehký oběd, Všechny recepty
1

Kičadi

Kičadi je skvělé, rychlé a levné jídlo z červené čočky a rýže. Obsahuje vyvážený poměr bílkovin a sacharidů. Podle ajurvédské medicíny se řadí mezi léky. Doporučuji při rekonvalecenci, nebo pro seniory, kteří mají problémy s přijímáním potravy. Zařazuji do jídelníčku jednou týdně.

Na 3 porce budete potřebovat

  • 100 g bílé rýže basmati
  • 70 g červené čočky
  • 100 g jemně nastrouhané mrkve
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 30 g sušeného kokosového mléka
  • 2 čajové lžičky  kurkumy
  • 1 čajová lžička  římského kmínu
  • 20 g přepuštěného másla
  • sůl

 

V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a lehce orestujeme. Přidáme koření, a ještě chvíli restujeme. Dávejte pozor, aby se koření nepřipálilo, jídlo by bylo hořké. Přidáme dobře propláchnutou rýži a čočku, studenou vodu v objemu 2,5 (odvážené přesypu do hrníčku, abych věděla, kolik vody)

Přiklopíme pokličkou a necháme cca 15 minut vařit na mírném plameni.

Po 15 minutách doléváme horkou vodu a mícháme a ž do doby, kdy má kičadi hustotu rýžové kaše.

Potom přidáme sušené kokosové mléko (můžeme použít i v plechovce, nebo čerstvé), zamícháme a odstavíme.  Nakonec přidáme lehce opražený kokos, dobře promícháme a podáváme.

 

B T S Kcal
hodnota jedné porce 8 15 37 321 10

 

Související příspěvky
Cuketová polévka se šmakounem
Přepuštěné máslo Ghí
Cuketová polévka dietní
1 komentář
  • Sarkar
    Odpovědět

    Kičadi 🙂 musím si zapamatovat název.. sice jsem nesehnala kurkumu a byla líná pražit kokos, ale nakonec je to moc povedené! Z vlastní iniciativy jsem ještě sypala parmazánem, mohla bych ho dávat do všeho. Jo a po červené čočce se neprdí :))

Přidat komentář

Text komentáře*

Vaše jméno*
Vaše webové stránky