A co svačinka, Levné recepty, Rychlá večeře, Všechny recepty
1

Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy je moje zamilované jídlo. Chutná dokonce i lidem, kteří červenou řepu nemají rádi. Ono to totiž jako červená řepa vůbec nechutná :-).

Na 1 porci  výtečného tataráku z červené řepy  budete potřebovat:

  • Dva krajíčky žitného nebo tmavého toustového chleba
  • 200 g vařené červené řepy
  • 1/2 malé cibule nebo jarní cibulku
  • česnek
  • lžičku rajčatového protlaku
  • trochu sojové omáčky
  • mletý pepř
  • lžičku hořčice
  • na špičku nože pálivou papriku
  • sůl
  • lžičku olivového nebo sezamového oleje
Bílkoviny Tuky Sacharidy Kcal
hodnota jedné porce 11 11 72 428 13

 

Příprava:

Červenou řepu uvaříme do měkka. Vaříme asi 2 hodiny ve vodě, nebo 40 minut v tlakovém hrnci. Vychladlou řepu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme všechny ingredience a zamícháme.

Podáváme na topince (bez tuku z toustovače) s česnekem

Související příspěvky
Avokádový krém
Dýně po indicku
Cuketová polévka s parmezánem
1 komentář

Přidat komentář

Text komentáře*

Vaše jméno*
Vaše webové stránky